Устройства за здравето на човек - Q3S

Отговори
Потребителски аватар
Спиридон
Мнения: 1937
Регистриран: 18 ное 2014 10:03
Местоположение: "живее" в София

Устройства за здравето на човек - Q3S

#1

Мнение от Спиридон » 17 май 2015 02:43

Преди известно време постнах за измерване една кутийка
http://styleglassbg.com/od/viewtopic.ph ... 0%B0#p2594
като icrow измери следните стойности за полето: 9./570/ ОВ и 9./87000/ ОА

Предназначението на кутийката (с работно име Q3S) е терапевтично. Идеята е, лечебния ефект да се постига посредством хармонизиращото действие на трискелиона върху човешкото поле, т.е. коригиране на изкривяванията на полето на фино ниво, които са предпоставки за различни заболявания. Тъй като въздействието е на споменатото фино ниво, а не по-директно не бива да се очакват мигновен ефект и резултати, но пък ефектът следва да е по-траен.

Засега е изпробвана в няколко ситуации.
 • 1) При удар на глава в ъгъл на мебел. По думите на „пациента“, без кутийката, болката е тръгвала от удареното място и се е разраствала по площ. След поставяне на Q3S болката започнала да се свива по площ в удареното място, като при това е ставала все по-силна. Каза, че буквално усеща очертанията на ръба на шкафа в удареното място. Малко след това болката изчезна.

  2) Аз я държах няколко часа на кръста си, защото ми е проблемно място и точно тогава ме наболяваше. Не забелязах кой знае какъв ефект в момента, но след около 3 седмици се усетих, че оттогава не ми се е налагало да правя разтягания в кръста, които преди това правех ежедневно, понякога и по 2-3 пъти на ден, за да освобождавам дребни прищипвания и размествания на прешлени и дискове. Около още 6 седмици след това кръстът ми продължава да е ОК.

  3) Човекът, за когото всъщност беше предназначена Q3S от линка горе, имаше спукана бедрена кост в областта на тазовата става. Той твърди, че не забелязва нищо като използва кутийката, но възстановяването му протече бързо предвид годините му, а самочувствието и настроението му се подобриха забележимо за околните. Периодът съвпадна с рехабилитационни процедури с престой в болница, затова не мога да отделя кое колко помогна, но същият човек хич не беше толкова жизнерадостен при предишен подобен престой.

  4) Подобна кутийка използва и съпругата ми за възстановяване след изваждане на мъдрец. В началото (преди да завърша Q3S за нея) използваше и кварцов кристал. Раната зарасна бързо и добре, въпреки че имаше отпускане на конците, с които беше зашито мястото и трябваше да ги махнат, както и падна съсирекът, който иначе блокира влизането на микроби. Според лекаря това трябваше да забави и затрудни зарастването.

  5) Порезна рана зарасна по-бързо от обикновено и без белег, въпреки че мястото беше доста замърсено и не успях да го почистя своевременно.

  6) Спукана кост на пръст на крака – според лекаря може и да е счупенa, но няма смисъл от снимка, защото лечението е същото – обездвижване и да не се натоварва. Q3S облекчи болката и намали отока (имаше и посиняване) дотолкова, че „пациентът“ се отказа от всякакви специални мерки да пази мястото.

Самата кутийка е от кабелен канал 50 х 25 мм.
На излъчващата повърхност има 4 трискелиона във следната конфигурация:
Q3S_3Sa.png
Трискелионът, който на схемата е означен в лилаво, е залепен с двойнозалепващо тиксо към вътрешната повърхност на кутийката. Другите три трискелиона са залепени върху него (т.е. не са в пряк контакт) също с двойно залепващо тиксо (естествено и към кутийката, за да стоят здраво), но така че да са в една равнина, а не прихлупени върху централния. За целта между тях и кутийката съм подложил няколко слоя от двойнозалепващото тиксо (то е доста тънко).
Едит: Двойнозалепващото тиксо не е с пореста лента, а е прозрачно. Ако нямате такова, и обикновено ще ви свърши работа, като използвате и малко моментно лепило от незалепващата страна. Преполагам и горещ силикон ще свърши същата работа.

Самите трискелиони са от посребрена медна тел с дължина 216мм и диаметър Ø0.60мм. При тази конфигурация се получават 4-виткови спирали на трискелионите.

Броят на витките е от значение и трябва да съответстват на човека, който ще използва кутийката. Ако са по-малко от необходимия брой ефект има и то нелош, но няма да е максимално възможния. Ако обаче витките са в повече, особена полза няма да има, затова не се изкушавайте да пресилвате нещата, въпреки че трискелиони с повече витки най-вероятно ще дадат по-високи стойности при измерване. Аз пробвах на мен кутийката на съпругата ми (за нея е с повече витки, отколкото за мен), когато ми се беше схванал вратът (бях стоял на течение) и отначало мястото малко поизтръпна, но дотам. Ако не можете да решите, колко витки ви допадат най-много или да определите така Colere , пробвайте с 4. Щом четете в този форум и ви вълнуват такива неща, едва ли 3-витков е вашият.

Всички трискелиони са обърнати със страната, която се вижда на долната снимка, към „излъчващата“ повърхност.
IGP8313a.jpg
„Огледалото“ е от ПП тръба Ø50мм, срязана на две по дължина. Както се вижда на скицата от вътрешната му страна има залепено медно-сребърно фолио (със сребърната повърхност към тръбата), а от външната има домакинско алуминиево фолио. Отгоре е покрито с прозрачно тиксо, което го държи изпънато и здраво закрепено към тръбата. Алуминиевото и медно-сребърното фолио не се допират едно до друго.
Q3S_box.png
Ако някой има желание да направи подобна кутийка и има някакви въпроси, моля да пита смело. Ще съм благодарен и ако някой сподели резултат, било и отрицателен.
„Огледалото“ може да се използва за усилване и на други фигури, но не смятам, че за абсолютно всякакви.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
"С мозъка човек мисли, че мисли.
Освен това той се ползва за главоболие.”

Потребителски аватар
icrow
Мнения: 6523
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Re: Устройства за здравето на човек - Q3S

#2

Мнение от icrow » 17 май 2015 09:32

Лошо! :)) :)) :)) (дано разбираш иронията ми)

Много добре описана тема с картинки (Много обичам картинки :)) ) Поздравления Спиридоне! Up! Worship
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Мнения: 5585
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Местоположение: Около Мадарския конник :)
Контакти:

Re: Устройства за здравето на човек - Q3S

#3

Мнение от Philip » 17 май 2015 10:01

Ще метна тук и как изглежда външно (от линка на Спиридон :) )
IMGP9157a.JPG
Прекрасно обяснение :) Hola
А ето и обяснението на Спиридон как се прави трискелион:
http://styleglassbg.com/od/viewtopic.ph ... келион#p54
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Наблюдавам Анализирам Променям

Отговори

Върни се в “Трискелион”