Отопление Камини

Отговори
Потребителски аватар
Philip
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Контакти:

Re: Отопление Камини

Мнение от Philip » 20 яну 2025 04:30

Up!
Как успя?
Аз вътрешно тяло го захранвах от водата на камината, но то си е дърводелска работа спрямо това, което си направил ти. :)
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Мнение от icrow » 20 яну 2025 11:45

Ми не е трудно. Топлообменник и запояваш медните тръби към него. Хубаво е да има буфер, какъвто ще слагам съвсем скоро. Иначе вътрешното го закачих лятото на системата за охлаждане. Обаче трябва да са изолирани тръбите.
Ако искате мога да пусна тема. Едно време всички бг разбирачи обясняваха, че няма как да стане. Имаше един потребител Нацко се казваше. Още преди години ме беше поканил да видя как го е направил у тях. И ми разказваше как са му се смеели всички и са му обяснявали, че няма как да стане. Разбира се колкото повече пада Т, толкова по неефективен е, но най вече мъглата пречи и охлажда къщата. Вчера стана -8 но беше по топло, от колкото ония дни с мъгла и -5.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Потребителски аватар
Philip
Регистриран: 15 ное 2014 11:31
Контакти:

Мнение от Philip » 21 яну 2025 04:41

Ако имаш време - пусни. Това си е ценно. Още повече, че една термопомпа е в пъти по-скъпа от климатик, а е точно това, което си направил :)
Как решаваш въпроса с фреона след намесата?
Наблюдавам Анализирам Променям

Потребителски аватар
icrow
Регистриран: 17 ное 2014 11:04

Мнение от icrow » 22 яну 2025 22:04

Добре, като се освободя ще пусна една тема.
Фреона си е същия от системата. Работи нормално със същото количество. Единствено съм добавил по съвет на специалист още стотина грама масло за компресори, че може да се утаи в обменника.

Купената термопомпа ще е по добре от направената! Обаче и така върши доста добра работа. Инвестицията ми беше малко над 1000лв с 12ка климатик Ариели, който горе долу стига за 76кв къща. Всички части са нови. С не добра изолация на втория етаж. За по големи и не изолирани къщи 24ка може да се наложи и две. И пак ще излезе по евтино от готова помпа. Минуса е, че се губи гаранцията на климатика, освен ако нямате познат с климатици, да ви напише, че е направил монтажа.
С мързел към прогрес. :))
my logic is undeniable :))

Отговори

Върни се в “Отопление”