Американската установка HAARP запали небето на височина 170 км над Земята

Това е мой превод на статия от сайта „Земля.Хроники жизни“ :http://earth-chronicles.ru/news/2013-05-16-43852

637584

Учени от изследователската лаборатория на военноморския флот на САЩ (U.S. Naval Research Laboratory), работещи в подразделението, занимаващо се с физика на плазмата (Plasma Physics Division) съобщиха на своя сайт, че са провели успешен експеримент, използвайки установката HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program), която е разположена в Аляска.

Антените на HAARP, заемащи площ почти 20 Ха, са излъчили в горните слоеве на атмосферата – йоносферата – мощно електромагнитно излъчване с висока честота. А то буквално е запалило небето на височина 170км, създавайки там стабилен облак от плазма. Тлеещия разряд се е задържал около час.

637583

Плазмения облак, образуван на височина 170км е бил във формата на сфера.

Фото: NRL

Плазмения облак, създаден в резултат на описания в съобщението експеримент, не е първия. HAARP е генерирал такива и преди. Но за първи път е с такава рекордна плътност – 900 000 електрона на кубически сантиметър. Това е повече от  два пъти по – висока плътност от преди.

Ако вярваме на обясненията, постъпващи от Управлението за водещи изследователски проекти на Министерството на отбраната на САЩ (DARPA), което е поръчало изследванията, то те се провеждат, за да бъде създадена в атмосферата на височина по-малка от природната йоносфера, изкуствени плазмени образувания, способни да отразяват радиовълни. По-конкретно – късовълнови сигнали. …И други цели няма.

Но не всички вярват на американските военни. И подозират, че те от време на време използват HAARP като климатично и тектонично оръжие. В крайна сметка те експериментират именно в тази област – опитват се да предизвикат природни катаклизми като обилни дъждове или урагани, да провокират земетресения, въздействайки чрез излъчвания на йоносферата. Някои предполагат, че облаците от плазма се създават, за да се свалят с тях междуконтинентални ракети на противника.

Облака плазма с рекордна плътност се е появил на 12.11.2012г. Чак сега това става известно. Може само да се гадае, има ли експеримента в йоносферата някакво отношение към многобройните природни аномалии, случили се след това. Тяхната „честота” действително нараства.

В същото време изследователската лаборатория на военноморския флот на САЩ обяви, че експериментите по създаване на плазмени облаци в горните слоеве на атмосферата с помощта на установката HAARР ще бъдат продължени и през 2013 година. Задачата е облаците да станат по-плътни и стабилни.  Това дава нови поводи на привържениците на конспиративните теории да се обвини „американската военщина” в провокирането на глобални катастрофи.

7 мнения по „Американската установка HAARP запали небето на височина 170 км над Земята

 1. Какво е това „запалване“,как се получава и какво се пали всъщност?

 2. това първото „запалване“ ли е, имало ли е преди други такива и кога?

 3. Думата запалване е употребена от авторите на статията поради характеристиките на плазмата (това е йонизирания облак, за който става въпрос). В уйкипедия е обяснено много добре:http://bg.wikipedia.org/wiki/Плазма
  Като напишеш плазма в гугъл, може да се придобие и визуална представа от изображенията.
  И – да – правено е и преди тях, започвайки с Тесла. Те всъщност стъпват на база неговите разработки и практически резултати, като ги развиват и усъвършенстват със съвременна техника. За съжаление неговата основна цел е била безжично предаване на електричество, докато тяхната е въздействие върху климата и хората.

 4. Но това е груба намеса в природните закони ,с който могат да навредят не само на природата но и на хората и животните . А да не говорим за дозата ръдиация която пулочава земята от излъчваният на йоносферата.Че тази плазмена завеса влияе и в атмосферните влияния .Ето защо има резки промени във времето,всички знаеме .че тя е безвъздушно пространство наситено с енергия.

 5. До кога тия американци ще правят квото си искат?Тук трябва да скочат всички държави срещу тях да им покажем че не са велики и всичко си има гранижи.Къде е ООН???

 6. Яя, американците май не обичат да слушат радио на КВ… Обаче Чък Норис обича. Да внимават с тези антени и глупости, че ако ядосат Чък Норис, той пак ще си пусне вефа на макс… Тогава и Бог няма да може да помогне!

 7. ползвайки услугите на банките и специално кредити ние правим американците още по силни а в същото време ние ставаме по слаби. начина да сложим американците на место е да спрем да взимаме кредити. банковата система в съвременния и вид е най големия бич за държавите и хората които уж се възползват от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *