Стабилно земно магнитно поле

От началото на този месец на няколко пъти Земята ни показва, че магнитното и поле противостои различно и по-качествено на слънчевите атаки от преди.

На няколко пъти оттогава имаше сравнително мощни избухвания на Слънцето, както и изхвърляния на коронарна маса в посока на Земята.

Всеки път действителните въздействия върху геомагнитното поле бяха с по-ниски стойности от очакваните от учените.

Не виждах причина да пиша за всеки от тези случаи, защото вече се повтарям с тези констатации. Но ще ги обобщя отново.

– Нещо в Слънчевата система забавя силния слънчев вятър и той достига с много по-ниски стойности и много по-забавен от преди до орбитата на Земята.

– Земното магнитно поле, макар и доста по-слабо отпреди, се държи много по-стабилно и нещо в атмосферата й не допуска високоенергийните слънчеви частици да достигат с пълната си мощност до повърхността на Земята.

– В същото време нормалното слънчево греене загрява с доста по-голяма сила атмосферата (въздейства по-силно и на хората), но не и земната повърхност.

Приятен и лек ден! 🙂

Sharing is caring!

2 мнения по „Стабилно земно магнитно поле

  1. Наскоро попаднах на астропрогноза, заявяваща, че системата ни вече е навлязла в някакъв нов планетарен цикъл. Вече не сме били под знака на рибите, а под този на водолея. А той бил доста по-горещ и сух знак …. каквото и да значи това ….
    Та си мисля, че може не нещо от Земята, нито от Слънчевата система да противостои на радиацията, а тя да има други характеристики заради променена „носеща вълна“. Това може да изглежда като дребен детайл, но всъщност може да има голямо значение за разбирането на нещата.
    Поздрави.

  2. Възможно е, Едуард. Не знам. В тази част от блога се стремя да показвам това, което съвременната наука изкарва като данни. Не че нямам и собствени разбирания за случващото се, но трябва да съм на сто процента сигурен в тях, за да си позволя да ги напиша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.