Необичайни непрекъснати промени в ниските честоти на йоносферата ни (шуманов резонанс)

От известно време се появяват ненормални, резки активности в целия спектър на честотите от 0 до 60 херца (виждат се като бели черти на графиките на активност на йоносферата) До момента бяха кратки и единични. От вчера нещата не стоят така! Ето графиката на йоносферата в момента – 07ч. Бг 09.09.18

Освен това има ярко изразени постоянни излъчвания хоризонталните черти) в диапазона около 4 херца, което отговаря на честотата на работа на мозъка ни между алфа и делта вълни – т.е. – на спокойствие и дълбока релаксация. Лично за мен по-голям интерес представляват линиите, които се появат на честотите 12 и 25 херца, които имат импулсен характер и това говори за изкуствения им произход.

Казано по друг начин: Има силна, необичайна активност в йоносферата, като част от нея е естествена и е предизвикана от явления, несвързани със слънчевата и земна активност, а идващи извън слънчевата система, и от друга страна – изкуствено облъчване на йоносферата от земни, машинни източници.

Ще продължа да наблюдавам тази необичайна активност.

А за да не си помисли някой, че си смуча нещата от пръстите – ето какви данни още съм ползвал, за да напиша горното:

Слънчева активност – слънчев вятър, интензитет, скорост, геомагнитна активност, скорост на протони и електрони в слънчевия вятър: 

Резонанс Шуман:

Честоти

Амплитуди

Качество (повтаряемост, еднаквост)

…И за съжаление – мястото, от което могат да се видят още данни и да се направят още изводи, е с последни данни от 07.09.18:

От тези графики може да се съди, че йоносферата е започнала да се активизира от южноекваториалната област – това показват данните на станцията в южна Африка.

Тази графика също можеше да даде данни, които да се интерпретират, но и тук последната дата е 07.09.18 🙁

*********************************

Добавям нещо, което пропуснах да напиша – влиянието на всичко това върху мозъците ни:

Хората, които са в спокойно състояние – ще са в резонанс с ниските честоти и ще се чувстват прекрасно. Тези, които са в динамично състояние – независимо дали работят нещо, общуват с някого или просто карат – ще са в резонас с високите честоти, които могат да ги докарат до резки изблици на емоции – негативни и позитивни.

Лек и спокоен ден!

Филип Апостолов

Sharing is caring!

2 мнения по „Необичайни непрекъснати промени в ниските честоти на йоносферата ни (шуманов резонанс)

  1. През периода от 6ти до 10ти септември 2018г имаше засилена сеизмична дейност в Южното полукълбо в района на Тихоокеанския огнен пръстен с множество трусове с мощ над 5та степен, както и мощен ураган Джеби, който удари Централна Япония без да са налице обичайните фактори, водещи обикновено до подобни завишавания като: 1.Активност на слънцето и/или 2.Тежки планетни констелации вижте тук https://www.emsc-csem.org/Earthquake/world/M5/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.