Открит изкуствен генетичен материал в природата

Това е част от публикация в actualno.com :

Китайски учени останаха шокирани, след като откриха в околната среда изкуствени гени, които всъщност са продукт, създаден в лабораторни условия. Тези гени, които са устойчиви на въздействието на антибиотици, представляват т.нар. генетичен материал, който се използва в генното инженерство.

Според данни на изданието „Chemical & Engineering News“, такъв генетичен материал е бил открит във водите на шест китайски реки, които са били подложени на проверка.

Изследванията, проведени от китайските учени, са доказателство за това, че генетичните изследвания и експерименти крият в себе си съвсем нова и неочаквана опасност.

Появата на такъв изкуствен генетичен материал в околната среда може да предизвика непредсказуеми мутации при живите организми и микроорганизми, които, благодарение на новите гени, могат да придобият всевъзможни неочаквани и невероятни качества.

Най-притеснителното е, че някои от тези качества може да се окажат не особено благоприятни за хората, прогнозират учените.

Цялата публикация можете да прочетете тук: http://interest.actualno.com/Uchenite-v-shok-Izkustven-genetichen-material-v-okolnata-sreda-news_411214.html

Това даже не искам и да го коментирам. Като знам до къде стигнаха с генното манипулиране на животни и растения, направо се чудя колко време ще удържим духа в бутилката преди да ни унищожи.

Sharing is caring!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.