Информация за размисъл и осъзнаване

Информация за движението на Земя, Слънце и Слънчева система, Млечния път

За начало – едно кратко филмче.

А сега – малко инфо за скоростите на движение.

Скорост на движение на Земята около Слънцето
Максимална орбитална скорост 30,287 km/s
Минимална орбитална скорост 29,291 km/s 

Скорост на движение на Слънцето около центъра на галактиката ни

В момента Слънцето се придвижва през Местния междузвезден облак в зоната на Местния мехур, част от вътрешния ръб на ръкава Орион на галактиката Млечен път. То се движи в орбита около галактичния център на Млечния път на разстояние около 24-26 хиляди светлинни години, извършвайки едно завъртане по часовниковата стрелка, гледано от галактичния северен полюс, за около 225-250 милиона години.
Орбитална скорост    217 km/s 

Скорост на движение на галактиката ни спрямо реликтовото излъчване

Галактиката ни се движи със скорост 550 km/s в посока на съзвездието Хидра

******************************************************************************************

Физическата вселена в размери
Физическата ни вселена – от най-малкото до най-голямото, което познаваме – в размери, снимки и картинки 🙂

http://htwins.net/scale2/index.html

*************************************************************************************************

Изследване на връзката между медитация, физически упражнения и здраве 

Учените най-сетне откриха интересна подробност, свързана със здравето, която йогите и будистите от стотици години перфектно знаят. Най-сетне беше научно доказано, че медитацията засилва имунитета и помага на практикуващите я хора да се защитават успешно от настинки и грип.

Специалистите поясняват, че редовното медитиране може да направи абсолютно ненужно приемането на витамини и медикаменти срещу разпространените през есенно-зимния период вирусни инфекции.

Това било доказано чрез специално изследване, проведено от група специалисти от университета Уисконсин-Медисън. Те наблюдавали две групи от възрастни доброволци, които в продължение на осем седмици медитирали или изпълнявали умерено интензивни упражнения. Равносметката показала, че те страдат много по-рядко от простуди и вирусни заболявания, отколкото трета група от хората, които не се занимавали с нито една от двете дейности. Предишно изследване на същите учени пък показало, че медитацията подобрява настроението, снижава нивото на стрес и подобрява работата на имунната система.

В новото изследване участие взели около 150 души, разделени на три групи. Първата група била фокусирана основно върху медитирането, практикувайки техниката редовно в продължение на осем седмици. През същия период от време доброволците от втората група трябвало редовно да правят упражнения и да тичат. Нито с медитация, нито със спорт се занимавали включените в третата група участници в проучването. Самото то било проведено от септември до май – период, през който честотата на простудните заболявания и грип рязко нараства. Участниците в изследването били следени за такива симптоми като хрема, запушен нос, кашляне, кихане и болки в гърлото.

Проучването показало, че заради вирус или простуда медитиращите са пропуснали със 76% по-малко работни дни от септември до май, в сравнение с хората от третата група, непрактикуващи нито спорт, нито медитативни практики.

„Тичащите“ доброволци също се оказали по-здрави от „неправещите“ нищо , тъй като пропуснали с 48% по-малко работни дни от третата група. Установено било още, че медитиращите и спортуващите, които все пак се разболели от грип или настинка, се справили много по-лесно и по-бързо със заболяването отколкото останалите. Например – ако при хората от третата група болестта продължавала осем дни, то при тези от първата и втората минавала само за пет дни. Затова, ако искате да сте по-здрави и да пиете по-малко лекарства, захващайте се с медитация и спорт, съветват учените.

Редактор: Анна Маринова

Публикация от ACTUALNO.COM 

Sharing is caring!

Едно мнение по „Информация за размисъл и осъзнаване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.