Изворна вода в дома ви

Пречистващ воден енергетизатор

( Устройство за пречистване и енергетизиране на вода )

Това е мястото, където можете да пишете за своите усещания от използването на медните тръби, преобразуващи химически обработената вода, която стига до домовете ни, в такава с качествата, енергията и свойствата на изворна. Ако имате въпроси и искате да обсъдим нещо относно тръбите на Виктор Шаубергер – питайте – насреща съм. 🙂

Може да видите систематизирани и изведени знанията на Виктор Шаубергер (мои разработки), а също и други интересни материали във форума ми – „Енергията на Природата„. В него може да питате и да обсъждаме всичко което ви интересува за тръбите, а и не само 🙂

Основна информация относно тръбите можете да видите в сайта ми:

http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/

Как да си направите сами такива тръби съм обяснил тук:

http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/spring_water.html

А с пълни подробности – тук:

http://www.styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=81&t=104&start=110

И със супер удоволствие да съобщя – вече двама човека се научиха да правят перфектни тръби. Един от Пловдив и един от София 🙂 Как го направиха във времето – пак в горния линк от форума.

Как да си монтирате тръбите сами – тук:

http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/mounting_pipes.html

Резултати от изследването на вода от тръбите ми:

http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/analysis_water.html

 

За връзка с мен philip123@abv.bg    или 0889 225 645

А ето и това, което аз и хора, на които вече съм направил, монтирали са ги и ги ползват, сме забелязали:

– Колкото е по-зле човек, толкова по-силно чувства действието на енергетизираната вода.
– При първите няколко къпания с такава вода, се получава странно настръхване. (на по-късен етап изчезва)
– Без да може да се обясни, просто е приятно да стоиш под тази вода.
– Кожата се хидратира (поема водата) много по-бързо отколкото при къпане с вода без такава обработка.
– Изчезва нуждата от употреба на шампоани и всякаква друга химия за къпане (водата сама разтваря и отмива, но по-бавно от препаратите)
– След като се свикне с нея, докато си под водата – нищо особено, но след душа ти е леко и все едно си току що събуден след чудесен сън.
– Ухапвания от комари, бълхи, ужилвания от пчели преминават необичайно бързо, като отоците спадат също по-бързо от нормалното.
– Колкото водата е по-силно пусната (без наводнение 🙂 ) и по-хладна, толкова по-силен е ефекта.
…Има и още неща (кости, бъбреци и т.н.), но нека оставя и други да пишат 🙂

И един съвет към хората, които ползват такава вода:
Изходящата вода е абсолютно изчистена от всякакво предишно „натоварване“, енергетизирана е и поема като гъба първото, което срещне след излизането си от тръбите.
Имайте предвид, че докато се къпете или си сипвате за пиене от тази вода, трябва да контролирате мозъка си!
Каквото ви е в главата в този момент – водата го запечатва моментално и се променя също толкова моментално! А след това е ясно – променя и околното.

 

Важно обяснение! 12.02.14г.
В последните дни ми се налага често да обяснявам едно и също нещо. Затова ще го напиша тук с големи букви!

НЕ СЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛ, ЗАВОД ИЛИ ВНОСИТЕЛ НА ТРЪБИ, А НОРМАЛЕН, ОБИКНОВЕН ЧОВЕК КАТО ВСЕКИ ДРУГ!

НЯМАМ ИЗГОДА ДА ПРАВЯ ТЕЗИ ТРЪБИ! ИМАМ ДРУГА РАБОТА И ПРАВЯ ТРЪБИТЕ ПРЕЗ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ ЗА ХОРА, КОИТО СА МЕ ПОМОЛИЛИ ЗА ТОВА! 

ДАЛ СЪМ ТОЧНО ОБЯСНЕНИЕ СЪС СНИМКИ КАК ГИ ПРАВЯ! НИТО УБЕЖДАВАМ НЯКОЙ ДА ИСКА ДА МУ ПРОДАМ ТАКИВА, НИТО ИМАМ ВРЕМЕТО ДА ГИ ПРАВЯ МАСОВО! НАПРАВАТА НА ЕДНА ТАКАВА ТРЪБА ОТНЕМА ОКОЛО 6 – 7 ЧАСА ОТ СВОБОДНОТО МИ ВРЕМЕ!

ЗАТОВА МНОГО МОЛЯ ВСЯКАКВИ СЪМНЯВАЩИ СЕ ДА НЕ МЕ ИЗКАРВАТ ТЪРГАШ, ИЗМАМНИК И МОШЕНИК. ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ДОБРОТО ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗБЕРЕ ЩО ЗА ЧОВЕК СЪМ – ИМА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ.  В СТРАНИЦАТА ОТ ТОЗИ БЛОГ „За блога и мен“ СЪМ ДАЛ ДАННИ КОЙ СЪМ И КАКЪВ СЪМ.

 ЗА ДОБРИТЕ И ДОБРОНАМЕРЕНИ ХОРА – ЩЕ НАМЕРЯ ВРЕМЕ ДА ИМ НАПРАВЯ.  …НО НА ХОРА, НА КОИТО Е НУЖНО ДА ОБЯСНЯВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ ГАРГА – ПРОСТО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ОТГОВАРЯМ! 

Sharing is caring!

78 мнения по „Изворна вода в дома ви

 1. Ползвам направената от Филип Апостолов медна тръба от два месеца.След душ се чувствам ВЪЗРОДЕНА ! Преди това след къпане имах нужда от почивка. Комаровите пъпки и всякакви обриви веднага завехват,изчезнаха ми ставните болки – аз съм възрастна жена,косата ми престана да пада, не се задъхвам. Прекрасно е ! БЛАГОДАРЯ !

 2. Здравей Филип, 🙂
  Чудесна информация!
  Надявам се скоро да мога да напиша коментар за въздействието на водата върху моето семейство и мен. Имам обаче 3 въпроса:
  1. Тази вода добра ли е за пиене?
  2. Смята се, че медта е отровна, а твоите тъби са медни. Не протичат ли в тях окислителни процеси?
  3. Ако се монтира приспособлението веднага след водомера в къщата, полипропиленовите тръби ще променят ли свойствата на водата?
  Благодаря предварително за отговорите!
  Усмихнат ден! Валерия

 3. Привет 🙂
  1. „Тази вода добра ли е за пиене?“
  „Най-доброто за питейна инсталация в сгради са неръждаемите тръби. Те имат механична здравина, изглеждат добре, издържат над 100 г., запазват органолептичните качества на водата и със съвременните пресови фитинги се монтират лесно и бързо, без да е необходимо да се заваряват.
  Следващите в класацията са медните тръби.Те са също много трайни – за питейни води и отопл. инсталации (рН от 6 до 9), с пресови фитинги могат лесно да се монтират без запояване, потискат развитие на патогенни микроорганизми във водата.“ – http://www.ka6tata.com/za-ka6tata/instalacii/article/257
  „От металите за предпочитане са медните тръби, защото проявяват устойчивост към хлора (който се използва за дезинфекция на водата), не отделят токсични вещества и имат дълъг живот на експлоатация.“ http://bg.wikipedia.org/wiki/Водопровод
  Химични свойства на медта
  Мед – неактивен метал, който не взаимодейства с вода, основи, солна киселина и разредена сярна киселина. Въпреки това, медта се разтваря в силни оксиданти (например, азотна и сярна). http://www.evek.bg/articles/2010/06/fizicheskie-i-mehanicheskie-svoystva-medi.html
  Освен това ще напомня, че всички домакински съдове сравнително доскоро са били от мед – менци, джезвета, тенджери. Няма смисъл да говоря от какво са казаните за ракия 🙂 И в моментабирата в пивоварните се вари в огромни медни котли. В болниците всички животоподдържащи газове са прекарани до помещенията по медни тръбопроводи. 🙂
  Считам, че с горната информация отговарям и на втория въпрос – 2. „Смята се, че медта е отровна, а твоите тъби са медни. Не протичат ли в тях окислителни процеси?
  По третия въпрос: Енергетизирането на водата естествено намалява. Полипропилена на тръбите не може да задържи качествено заряда. Нооо – всяко зло – за добро 🙂 Така навсякъде, където минават тръби, от тях се отделя и разпръсква положителна енергия 🙂 А има и друго. Силното завихряне, образувано от тръбата,както и факта, че тръбата е медна, променя микробиологичния и минералния състав на водата. Тя ще си остане такава доста дълго време в полипропиленовите тръби:)
  Лично аз оборудвах вече къщата ни с такава вода:) Снимки и радиестезични измервания на направеното можете да видите тук: http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=41&start=170

 4. Благодаря!:)

  Валерия

 5. Ползвам от две седмици тръбите на Филип и ще ги ползвам винаги защото видях, че имат положителен ефект върху физическото състояние на мен и семейството ми. Когато се къпя с водата минала през тях изпитвам истинско удоволствие, както физическо и психическо възстановяване от напрегнатото всекидневие. Водата става като в минералните бани с тази разлика, че след къпане не изпитваш умора, а си възстановен напълно сякаш ставаш от сън.Кожата става мека и минават всякакви пъпки и обриви, както и слънчево изгаряне.

 6. Здравейте,
  Бързам да споделя първите резултати от тръбата на Филип.
  1. Веднага след душа спират да ме безпокоят ухапванията от комари.
  2. Много ме болеше коляното и беше подуто. / Нямам представа за причината./ След три третирания за около 6-7 минути всяко с водата от тръбата, отокът спадна и болката е съвсем лека.
  Ще продължа да информирам за ефектите от тръбата.
  Приятен и усмихнат ден!
  Валерия

 7. Тъй като най-отдавна от всички ползвам такава вода, мога вече да кажа и още неща 🙂
  Кожата по цялото тяло определено се променя с времето. Първата снимка е от времето, когато точно бях направил и сложил първите тръби.
  Снимка 21.04.13
  А тази е след по-малко от четири месеца по-късно:
  Снимка 11.08.13
  При съпругата ми също има промяна. Както казва тя – кожата, особено на краката, я „стяга“ след душ. 🙂
  Освен това от дете имам проблеми с гръбнака. Лежал съм и по болници, но естествено – не могат да направят нищо.
  Не мога да кажа точно колко време след като започнах да използвам тази вода, но в един момент осъзнах, че постоянните болки в гръбнака просто са изчезнали.
  Явно колкото по-дълго се ползва водата, обработена по този начин, толкова по-сериозни положителни промени настъпват в тялото. 🙂

 8. здравейте. бих искал да се свържа с Вас, и ако имате възможност и желание да ми направите тази тръба срещу заплащане. живея в София

 9. До вторник ще направя тръбата така, както я поискахте и ще Ви я изпратя. 🙂

 10. Свойствата на медта оказват своето огромно влияние, но не са основното. Основното е силното, контролирано завихряне на водата по три различни начина, в определената от Шаубергер последователност. 🙂
  А ако искате тръба – просто ми пишете. 🙂

 11. Само не видях никъде написано за ефектите при постоянно пиене на во обработена с тръбите.
  Ако някой има такъв опит, моля да напише!

 12. У дома ползваме такава тръба. Много сме доволни. От 10тина дена започнах да ходя на фитнес и след първият път се бях претоварила. На следващият ден имах мускулна треска и едвам ходех.Пуснах си водата върху засегнатата част и после се изправях и си ходих съвсем нормално, без болки.Също много обичам да се къпя с доста топличка вода и преди да се сложи се уморявах, а след като си сложихме тръбата все едно съм се къпала със студена вода.Има и много други положителни неща.:)))))

 13. Ползваме такава вода повече от половин година.Резултатите са :
  1.От лицето ми паднаха /стопиха се /малки брадавици.
  2.Ноктите на ръцете и краката ми заздравяха.
  3.Заздравяват, или поне не се напукват повече петите.
  4.Външните хемороиди спират да напомнят за себе си.
  5.Спират да болят разширени вътрешни вени.
  6.Космите растат много бързо,което е хубаво за тези ,които са върху главата,но не и за тези,които са върху лицето.
  7.Когато си много ядосан и се изкъпеш-спираш да си толкова ядосан.
  8.Жабуркане на такава вода прекратява кървенето на венците.

 14. Това е коментар на свойствата на водата от тръбите, написан във форума. Позволявам си да копирам тук част от него 🙂
  „… още от първото къпане, след слагането на тръбата на душа, кожата омеква тотално. Измива така, както не може да измие необработената вода. Порите на ръцете ми са така чисти, все едно сега съм се родил, а майка ми, дето е с нацепена кожа на ръцете, от първото къпане спря да ползва крем за ръце, щото вече не й се налага. 🙂 Като налея вода в шише за пиене, си остава до вечерта свежа и пивка, като не мирише на нищо и е пределно вкусна, т.е. обработената вода си остава с отлични качества за доста дълъг период и няма нужда да се прекарва през кана „брита“. Въпреки, че във водата си стоят всички вещества, даже и вредните, те са неутрализирани и са претърпели хомеопатична положителна промяна, клъстерите на водата явно са променени на такива на пълноценна жива вода. По чашите не остават капки от варовика. И още една камара неща, които са ми убягнали.

  Предимството на обработената с тръба вода е, че има вкусовите качества и характеристиките изворната вода, силно алкална е и е наситена с положителна енергия, и тъй като не е минала през филтриране, в нея си стоят всички минерали, което е фактор за предотвратяване на остеопороза.“

  Плюс всичко останало, всеки може да си добива изворна вода, колкото му душа сака, без да плаща грешни пари на доставчици, като се има в предвид, че водата е с много по-добри качества от изворната по магазините, щото в нея липсват съставките на пластмасата от шишетата, като бисфенола, които водят до цяла камара здравословни проблеми.“
  Самия коментар е от тук: http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=41&start=370

 15. Прехвърлям още един коментар за водата от същия човек и същия форум 🙂

  „от smsi-h » Съб Окт 19, 2013 5:05 pm
  Филипе,

  За твоя радост, днес ми донесоха едно шише обикновена изворна вода от манастирчето в комплекса Сборяново. И твоята вода „бие“ истинската изворна вода! По вкусна и по-мека е! имай впредвид, че водата от манастирчето в Сборяново преди години беше изследвана в лаборатория и помня, че тя беше с отлични качества.“

 16. Още едно мнение от същия човек от тези дни 🙂 :
  „Филипе,

  Вече три месеца употребявам вода от тръбата ти и пия изключително такава вода. Сега мога да се похваля с реални резултати!

  Кожата на петите ми се оправи, както и на майка ми. Станаха гладки.
  Пърхутът ми изчезна, въпреки, че мия косата си толкова пъти, колкото и преди. Косата ми е мека, почти като на бебе.
  И най-важното, също както при теб, ми спряха болките в гърба. Не помня дали съм споменавал, но имам сколиоза и остеохондроза със силни болки в областта на гръбнака. Болките се появиха преди около две години и половина. През юли миналата година година започнах да правя пранаяма и за около месец болките спряха, но… Но преди три месеца започнах да употребявам вода от твоята тръба. Де неволно, де нарочно, от около два месеца не правя пранаяма И ВСЕ ОЩЕ НЯМАМ БОЛКИ В ГЪРБА!

  Преди време, дадох на един познат, който се занимава с дестрибуция на вода, просто да опита вода от шишето, в което си нося вода за пиене на работа, и с което не се разделям и за ден, и той буквално каза, че тази вода е филтрирана, и му беше невъзможно да я различи от изворната вода, която продава. Да, ама не… Не само, че не е филтрирана и в нея си е всичко, което идва от крана, но и бяха минали цели четири или пет часа откакто я бях налял сутринта. Общо взето водата, прекарана през твоята тръба, запазва за около дванадесет, четиринадесет часа добрите си свойства. След това загубва единствено свежестта си, но все пак, четиринадесет-петнадесет часа, след като е налята, продължава да бъде много по-вкусна от обикновената вода.

  Забелязах, че от около месец, пия по-малко количество вода и изпитото наведнъж е по-малко от преди. Наистина с обработената с твоята тръба вода, човек се напива по-добре, и защото водата е по-вкусна, и защото е по-свежа, и защото се усеща някаква лекота в нея, а също и това, че е по-плътна, но вече имам усещането, че нямам нужда от онези 2,5-3,00 литра вода, която пиех на ден. Вече трудно изпивам 2,00 литра на ден, трябва да се насилвам.“

 17. Здравейте. След около три месеца ежедневно ползване (за къпане) на вода, преминала през медните тръби по тази технология при мен също се получи голямо подобрение на състоянието на опорно-двигателния апарат. Конкретно-всякакъв дискомфорт по гръбнака сутрин при ставане и през деня при движение просто изчезна, независимо че имам разни остехондрози и др.“………ози“.Има и други ефекти, но този е просто поразителен. Предполагам, че „…..озите“ си ги има, но вече не ми пречат. Благодаря Ви.

 18. Здравейте, вниматолно прочетох всички коментари и забелязах сходство в писането. Смятам че коментарите са писани от един и същи човек, който се опитва да ни накара да си купим тръбите от него. Моля оставяйте и телефон за връзка за да мога да се обадя лично на хората, ако има такива „реални“. Ако не съм прав ще пиша и ще се извиня лично телефона ми е 0879 820 299 Георги

 19. Здравейте, Георги.
  Както виждате – одобрих коментара Ви и го пуснах в блога си, за да бъде и той прочетен от всеки, който се интересува, както и всеки от другите коментари. Всеки е отговорен за решенията си и последствията от тях. Не ме познавате явно никак, щом сте си помислил, че мога да си позволя такава простотия, за която говорите Вие. 🙂

  Филип Апостолов

 20. Ако това се окаже истина аз лично ще си поръчам медни тръби също. Факта че публикувахте коментара ми показва че това може да се окаже истина. Аз по принцип вярвам на факти, но заради 99% от измамниците в нета вече нямам доверие на никой. От тук нататък за всяко нещо търся доказателства. Нямам нищо против Вас просто анализирах внимателно информацията. Ще наблюдавам страницата Ви внимателно докато се убедя че това не е поредната измама. Насърчавайте хората които коментират да оставят и телефони за да могат останалите да им се обаждат и да събират обратна връзка. Защото на написаното няма как да се вярва на 100%.
  Иначе ако това е истина Ви свалям шапка! Надявам се да има още останали истински хора на който им пука за народа.

 21. Разбирам Ви и не се сърдя 🙂
  Някои от хората, които са писали по-нагоре ги познавам, с други съм се „запознал“ виртуално около тръбите.
  Както виждате – обявил съм опция тръбите да ми бъдат върнати до месец и загубата за човека ще е загуба на доверие в доброто и злоба към мен (което не мога да си позволя), а в паричен еквивалент – доставката до него от Еконт.
  До този момент не съм получил нито една тръба обратно! 🙂
  Това естествено отново са само думи (щом не чувствате) и е Ваше право да не им вярвате.

  Приятен ден и наблюдавайте спокойно 🙂

 22. има ли някой от ст. загора който си е взел тая работа, че да пробвам 1 чашка. Това е много интересна работа 🙂 за 1-ви пат чувам нещо такова аз.

 23. Няма как да сте чувал за това. Такива тръби е правил Виктор Шаубергер през миналия век. След това по една или друга причина никой не е продължил дейността му. Сега в света има две групи, за които аз знам, и които се опитват да възстановят тръбите и технологиите му – австрийска и германска. До момента не успяват да направят това. Просто не правят тръбите по неговите обяснения, а с машини, които не могат да постигнат профилите, които са най-важни в тази технология. Тези профили могат да се постигнат само ръчно, тъй като са с постоянно променящо се сечение.

 24. Здравейте
  И аз искам да вярвам на тези тръби и да си поръчам- звучи като всички реклами за подмладяване, отслабване и подобни.
  Пътувам много и болките в гърба са ужасни.
  Дано да е вярно, искам да си поръчам дори и да подаря на децата си

 25. Аз пиша в подкрепа на Филип. Преди да започнете да се съмнявате и да се изказвате неподготвени, мисля че е редно да прочете темата в „garaja“, линка е даден по-горе. Ако си мислите, че след като изпиете една чаша вода и ще станат чудеса, е такова животно няма, иска се време и постоянство… Купувайте си разни флашки с мигащи лампи и си мислете, че икономисвате от гориво и т.н. 😀

 26. Здравейте,
  От август ползвам тръбата на Филип. Не съм писала допълнително, защото все още не бих могла да добавя нещо ново, различно от това, което пишат другите, освен че изчезват дребни гинекологични неразположения / като предвестници на менопаузата/ и зъбите стават по-гладки. Доказателства за пряка причинно – следствена връзка нямам. Не съм правила изследвания, но не съм и ползвала никакви медикаменти за никакви заболявания, освен Боуен терапия за разместена става на ходилото. Мога да си оставя телефона, но това едвали ще убеди невярващите. / Все пак може да сме се уговорили с Филип:) /
  Всяко нещо си заслужава, само когато го избираш съзнателно!
  Усмихнат ден!
  Валерия

 27. Когато можеш изпрати едни тръби до офис сф. Младост 4 бизнес парк. Благодаря.

 28. Ще опитам да я направя и изпратя до края на тази седмица.
  Преди да я изпратя, ще се обадя.

 29. Здравейте, Филип, моля, да ми изпратите една тръба от вашите, за да монтирам на душа в банята, много съм чела за клъстърната вода и зная, че тя трудно се добива, освен ако не е от извор. Има една американска фирма, която продава малки шишенца от нея и се разрежда в обикновена вода, но е много скъпа. Човекът, който е изобретил метода на производство е нобелист. Ще се радвам ако немарите време да ми направите една такава тръба, тел. ми е 0888219729.

 30. Здравейте,
  Извинявайте за забавянето.
  Ще Ви се обадя, когато съм свободен, за да уточним какъв тип е душа Ви.
  Приятен ден!

 31. Здравейте, бих искала да ми направите една такава тръба, и по нея ще се опитаме да си направим още, ако може разбира се. Ако не можем пак ще се обръщаме към еас за помощ!

 32. Най-накрая някой да прояви желание да прави 🙂
  С удоволствие ще помагам 🙂

 33. Прочетох всичко с интерес но не ми стана ясно кое точно въздейства на водата за нейната промяна .Задавам така въпроса защото цялата ми инсталация в къщата е около 120 метра медни тръби с диаметър малко повече от 1 см. От градската мрежа до всички консуматори необходимо ли е да се ползва вашето приспособление за да имаме вода съгласно вашите стандарти.Благодаря за вниманието.

 34. Здравейте,
  Промяната на водата настъпва при високоскоростното завъртане (завихряне) заради профила на тръбите. Формата им кара водата да се завърти в определена посока. Реално в тръбата се получава ефект като при торнадо, но осъществено само с вода. Това променя водата. Този ефект се усилва от факта, че тръбата е от мед. Още по-добър вариант би се получил, ако материала на тръбата е сребро. Постарал съм се да вкарам и този елемент при тръбите, които правя. Твърдия припой, с който работя, съдържа и известно количество сребро.
  Това, че инсталацията Ви изцяло е медна е чудесно – осигурил сте си вода, която медта е изчистила от евентуално присъстващи бактерии.
  Този ефект присъства и при тези тръби заради материала.
  Принципно всяко нещо има своята енергия. Водата не прави изключение. Приказките за живата и мъртвата вода не са народно творчество. Просто едната е с отрицателна енергия спрямо живите организми, а другата е с положителна и ги подпомага максимално. За съжаление все още това може да се измери само радиестезично, а също и практически. При поливане на растение с вода с отрицателна енергия – то загива. При поливане с положителна – следва бурно и качествено развитие.
  Връщам се на въпроса Ви.
  При всички видове домашни водопроводни инсталации, е достатъчно да има такава тръба единствено на входа на къщата. Така променената вода си остава такава. Проблема е, че най-ценното – положителната енергия се разсейва от тях. Опита ми показва, че високата енергия, получена след завихрянето в тръбите се запазва в оптимални граници около десетина метра след тях. След това също е положителна, но с все по-ниски стойности. Така че към други хора съвета ми е ако консуматорите са на повече от 10 метра, тръбите да са на чешмите или душовете.
  При Вас положението е друго. Медните тръби ще запазят енергетиката на доста по-голямо разстояние, но на какво – не мога да кажа. Просто досега такива тръби не са били монтирани на изцяло медна система и нямам този опит. При мен водопроводите са също приблизително с такава дължина, но са полипропиленови за съжаление. Когато си правих системата още не бях достигнал до знанието за медта, Шаубергер и ефектите от тях. В противен случай щях да си направя системата с медни тръби изцяло въпреки цената.
  Смятам, че на голяма (но медна :))система като Вашата, е правилно и достатъчно да има една тръба на изхода на загряващото устройство за топла вода и по една на студените водопроводи на разклоненията на етажите.

 35. Здравей Филип!
  Приветствам те за това , което правиш ! Вярвам в добрите резултати от направената медна тръба! Моля те , да намериш време и за мен и да направиш една медна тръба за душ. Моят е както ги наричат със слушалка. Благодаря ти предварително!
  Георги Георгиев с.Червена вода ул. Индже войвода 1
  Русенски окръг 0887 205 467

 36. Здравей! Благодаря!
  Ще ти направя в първия възможен момент, който …не знам кога ще е 🙂
  Но ще ти направя. Обещавам! Ще се обадя, когато съм готов.

 37. Здравей Филипе Първо благодаря за информацията като цяло разбрах всичко.Ще мога да изпълня безпрепяствено твоите напъствия тъй като тръбите в бейсмана са открити и може да се работи както за първия етаж така и за втория още един път благодаря.Ако имам въпроси ще питам и другото ще се обадя след като приложа на практика за резултата.Тъй като медните траби не са ми проблем за лятото ще направя една тръба за поливане на зеленцуците в двора.Всичко добро успех.Разликата между теб и мен в часаво време е8 часа след теб.Вие ставате аз лягам. От кой край на България си?

 38. 🙂
  Ако имаш каквито и да е неясноти относно тръбите – питай. Чудесно е, че можеш да си ги направиш.
  Колкото повече хора ги правят – за себе си, за близките си и за който им поиска – толкова повече хора ще са по-добре от сега 🙂 А за мен това е най-важното! 🙂
  Най-важни са трите последователни различни профила и намаляването на сечението на тръбата към изхода и! Мисля, че на снимките с обясненията за това как да се направи такава тръба съм обяснил добре. Но ако има нещо неясно – насреща съм!
  В момента съм от шуменско 🙂
  Ставам толкова рано единствено, за да мога да поработя по тръби, които съм обещал да направя. Вечер след работа съм уморен, а когато ги правя предпочитам да съм отпочинал по ред причини 🙂
  Успех и на теб!

 39. Не разбрах ще ни направите ли, когато имате време и желание разбира се! Ще ви оставя телефон за връзка ако е удобно да се свържем по този начин 0888452787 Неделчо.

 40. Желание имам 🙂
  Времето не ми стига.
  Последните дни съм уморен по ред причини и не съм правил тръби.
  Не съм си почивал вече не помня откога.
  Ще правя, когато се поосвестя.
  И на вас ще направя.
  Ще се обадя на телефона, който сте дали.

 41. Здравей Филип!
  Моля те , да направиш на мен една медна тръба за душ. Моят е със слушалка. Меката връзка илиза директно под батерията и нямам друга възможност да я монтирам по друг начин.
  Благодаря ти предварително!
  Иван Прокопов гр. Габрово ул.“Орловска“ № 66 тел: 0899199002

 42. Здравейте приятели !!! Казвам се Цветан и искам да ви напиша първото си впечатление за този дар от Бога !!! Вчера сутринта си взех тръбата от Еконт и си я поставих на душа но понеже имах много работа и не можах да я изпробвам 🙂 След , като се прибрах в къщи към 23.30 часа първата ми работа бе да вляза да си взема душ 🙂 по време на къпането се помолих на Бога да ме умие от лошите погледи и лошите енергии натрупани през деня приех тази вода с най чисти чувства и мисли , не използвах сапун само се обливах с прекрасната вода . След , душа си легнах но повярвайте ми че ми дойде такава енергия че имах желанието да изляза на вън и да направя няколко обиколки на блока 🙂 не можах да заспя един два часа което при мене това почти не се е случвало защото работя повече и , когато се прибера си вземам душ и заспивам като труп 🙂 . За сега толкова от мен и от първото ми къпане с тази вълшебна вода !!! А ето и имейла ми за връзка ако има някои да си споделяме преживяванията за да не разводняваме 🙂 коментарите . ivanabarborana@gmail.com

 43. Здравейте ! За момента нямам възможност да си поръчам тези тръби, но преди да го направя, искам да ви питам:
  – щом се пречиства водата, къде отиват отпадните вещества /или може би се неутрализират/ ?
  – колко е годността на тези тръби ? и
  – не се ли окисляват отвътре ?
  Поздрави !

 44. Здравейте и Вие.
  Моля, прочетете това, което съм написал нагоре на тази страница на 24.07.2013, а и не само него.
  Още по-нагоре има и линкове, в които има още информация.
  Не се сърдете, а четете, моля Ви.

 45. Относно коментара на Цветан Костов 🙂
  Постове като Вашия ме карат да се преодолявам и да продължавам да правя от тези тръби! 🙂

 46. Здравейте Филип!Изкам да попитам няколко неща.1.Понеже използвам хидрофор да си захранвам къщата с вода,може ли да се монтира такава тръба непосредсвено след него без да намали дебита и налягането на водата?И ще има ли ползотворен ефект по всички чешми и душове?2.Водата ми е много твърда и причинява отлагания,това проблем ли ще бъде или като по-добър разтворител ще намали отлаганията?Благодаря ви предварително,и вярвям че тази информация ще е полезна на много хора!

 47. Здравейте,
  Няма проблем да се монтира след хидрофора. Вече от опит мога да кажа, че най-добрия вариант при общо захранване е права тръба, която я правя с дължина около 55 см заедно с резбовите съединения. Ако имате място, на което да монтирате такава или от U образните в самата къща, ще е по-добре. Дебита и налягането не намаляват.
  Тъй като преобразуването на водата е в пряка зависимост от скоростта на завихрянето и вътре в тръбата, а то е в пряка зависимост от преминаващия дебит (което пък зависи от това чешма ли е пусната или душ), ще има по-пълно преобразуване или по-слабо. Затова и разработих тръбите с малък диаметър за места с малък дебит.
  Като цяло монтаж на основния водопровод е добър за апартаменти, където дължината на тръбите след тези тръби не надвишава 10 метра. На по-големи разстояния енергията на водата се поема и разпръсква от тръбите и до крайната точка достига вода с ниска енергетика, независимо от това колко силно пускате водата. Останалите преобразувания си остават.
  При вас е нормално тръбите да са по-дълги. Затова ще имате по-чиста вода с много понижено съдържание на варовити и други включвания навсякъде, но енергията на водата ще пада с всеки метър след десетия. Всъщност – на далечните консуматори ще имате много по-чиста вода от досега, но с понижена енергия спрямо по-близките.
  По-нагоре в написаното от мен можете да видите как смятам, че трябва да е оборудвана къща, за да има максимален ефект от тези тръби.

 48. Здравейте Филип!Благодаря за отговора!Може ли да ми кажете какъв диаметър тръба се поставя след хидрофора и може ли да ми я направите?

 49. – ф15 Въртенето на водата в тръбата увеличава много пропускателната и способност. Колкото е по-дълга тръбата, толкова скоростта на въртене в нея се увеличава. От определена скорост на въртене нататък, този вид тръба действа като помпа. При мен дебита на хидрофора с поставена такава тръба се увеличи около 1,5 – 1,7
  – Мога да я направя 🙂
  Трябва ми уточнение. Казвам това, което е непроменимо – дължина минимум 55см (550 мм) заедно с резбовите съединения (права единична тръба).
  Трябва да ми кажете какви фитинги да сложа на входа и на изхода. Могат да са външна или вътрешна резба 1/2″ или 3/4″ Като цена – 65лв
  Ако Ви устройва, моля напишете на мейла ми: адрес за получаване или офис на Еконт, име, телефон.

 50. Когато обяснявате за промяната на формата при половината от разстоянието, кое имате предвид : половината на 50 – сантиметровото парче ? Защото на снимките ми изглежда, сякаш второто 50см не е обработвано , освен заварките при коляното и фитинга

 51. Обяснението е за едната тръба. Тогава, когато направих снимките, обяснението и страницата, правех тръбите с една профилирана и една права. Сега ги правя и двете профилирани по различен начин.

 52. Zdraveite Filip, silno sam vpechatlena ot prochetenoto i ot tova, koeto pravite. Bih iskala da si poracham edna traba, ako vse oshte se zanimavate s tova. V momenta patuvam, no po-kasno dnes shte vi izpratq podrobno opisanie za dusha. Blagodarq Vi predvaritelno.

 53. Занимавам се 🙂
  Като разбера какво представлява душа ви, ще се чуем.

 54. Здравейте, Г-н Апостолов,
  Възхитена съм от това,което правите! Имам предвид с тези тръби! Мисля, че ако всеки успее да направи толкова, колкото вие, то светът със сигурност ще се върне в онова съвършено състояние, в което е бил при сътворението си! Бих искала една тръба и аз, макар че мъжът ми е малко непохватен и не знам кой ще може да я монтира, но се надявам да се справим някак 🙂 Поздрави! Бъдете здрав и продължавайте с това благородно дело!!! Още веднъж- възхищавам ви се!
  Наталия Радева, Габрово, учител по философия

 55. Здравейте Филип и на всички,които четат коментара ми.Преди няколко години гледах един документален филм за водата.От там разбрах,че водата има памет.Освен това водата се съдържа в големи % в човешкото тяло.По Божия воля преди години имах щастието да отида на Света Гора-Атон точно на Йорданов ден по техния календар и бях свидетел как монасите осветяват водата,повярвайте ми невероятно беше.Пиша всички тези неща,защото на 100% съм убеден,че водата е живот и ако е пречистена по този начин,нейното използване за пиене,готвене,къпане несъмнено ще има оздравителен ефект върху всеки,който я ползва.Филип не те познавам,но ти вярвам и те поздравявам.Ще те помоля да направиш и за мен медните тръбички 🙂 Моб:0878360763

 56. Здравейте Г-н Апостолов .
  Случайно попаднах на тази страница , която естествено възбуди любопитството ми .
  Но моят личен опит с използването на медни съдове ме накара да на напиша този коментар .
  Започвам с медниците , които баба ми използваше за вода . Медни бяха но отвътре задължително калайдисани . Питал съм , защо се калайдисват и отговора беше кратък. Ако не са ще се отровим.
  Преди варене на ракия казанът трябва да се измие перфектно , защото ако не е , ракията придобива страхотен синкаво зелен отенък но пък за сметка на това не става за пиене . И никакви преварки не я оправят.
  В момента съм в Англия и от доста време работя скрап метал къмпани ( вторични суровини ).
  Изненадващ за мен беше фактът , че тук водопроводите са от медни тръби , бойлерите също .
  Много е лесно да се види какво има в тръбите , които са току що свалени при ремонт на някое жилище . Зелени са , което си е меден окис , за който баба ми казваше , че ще се отровим.
  Ситуацията с бойлерите е същата . Знам го , защото ги сваляме нагревателите и им правим отвор на дъното , за да изтече водата ако има някаква остатъчна.
  Нещо което не можеш да не видиш в Англия е здравословното състояние на тази нация . Трудно се среща англичанин без алергия или ставни проблеми . Аз не съм лекар но това което виждам не е никак добро и си мисля , че и медта има участие в това .
  Не съм противник на това , което правите и ако наистина има такъв ефект бих се радвал но процеса на окисляване няма как да се спре .
  Това е от мен …..

 57. Както и сам предполагам знаете има най-различни медни тръби! 🙂
  Съставът им е различен. Има медни тръби за отопление, медни тръби за водопроводи, медни тръби за питейна вода, като естествено последните са най-скъпите. Работя с тях!

  Има и друг основен момент 🙂

  Патинирането на медта става във въздушна среда при наличие на влага. Баба Ви е била съвсем права! Съдовете се мокрят, а след това съхнат. Това веднага предизвиква появата на така наречения син камък (меден оксид), който е отровен за човек. Затова и медните съдове се калайдисват 🙂 Може да се поспори доколко е безопасен калая, но това е друга тема. 🙂

  Този процес НЕ ПРОТИЧА във водна среда! Можете да се обърнете към всеки химик, който ще Ви обясни същото!
  Тръбите са постоянно пълни с вода, така че този процес просто не протича!
  Тръбите, които стигат до вас вече не са пълни с вода и естествено са патинирани и отвътре.

  Отговорът ми удовлетворява ли Ви?

 58. Здравейте!Време е да споделя първите си впечатления от тръбите,които ползвам вече половин месец ежедневно,за пиене и къпане.Първият допир с тази вода беше под душа,когато предпазливо 🙂 подадох двете си ръце към нея.Ами няма такова усещане.Водата допря ръцете ми и аз инстинктивно се опитах да ги събера.Но….това не можа да стане.Знаете когато два магнита се отблъскват,когато са насочени с еднакви полюси.Ето това се получи и с моите ръце.Опитах няколко пъти и малко със зор,но успях.Тогава усетих леко изтръпване.Опитах да влезна под душа,като намокря главата си и там чувството беше странно,защото все едно имах найлон,който правеше усещането необичайно.Свързах се с Филип малко учуден и доста притеснен и докато му обяснявах всичко това,езика в основата си леко се вдърви(трудно говорех).Филип беше супер изненадан от всичко избълвано от мен и сподели,че до сега никой не е споделял подобно нещо.Каза,че ще го коментира с колеги и ще пише за това тук(но така и не го направи).Следващите няколко общения с водата също бяха по различни от обикновения душ,но много по слаби.Когато свикнахме взаимно с водата един с друг и най вече когато тече върху главата ми имах усещането на моменти,че ме заклаща като матрьошка около собствената ми ос.После нещата се стабилизираха и допира с водата е удоволствие за мен.Пия повече от 2л. на ден,къпя се сутрин и вечер по 10-15 мин.като се наслаждавам и пробвах без никакви сапуни ,душ гелове и т.н.Мога да кажа,че за 15 дни не съм ползвал нищо освен водата(само няколко пъти сапун на определени места)и се чувствам чист.Когато споделих с моя приятелка за моите първоначални контакти с водата от тръбите,тя също се учуди.Даже на моменти си мислих,че нещо си внушавам,но и дадох за пиене едно шише и тя сподели,че първоначално и изтръпвало небцето или горната устна(не си спомням точно).Също изказа мнение,че тази вода от начало все едно спазва някаква дистанция(необяснимо каква и защо).Вече има някакви резултати от водата.Петите ми бяха жестоко напукани и за няколко дни се възстановиха на 80-90%.Кожата ми стана гладка и направо светнах 🙂 Някой излишни тлъстинки взеха по малко да се стопяват,тялото ми се изправи,по стегнати са мускулите,все едно от лека тренировка.Спя къде,къде по спокойно и повече.Събуждам се бодър и така се чувствам в повечето време на деня.Може да има и други неща,който не съм забелязал,но за сега стига.Всичко,което описах,може да ви се струва малко лудо и нереално,но това е самата истина,това е което се случи с мен.Ще се радвам Филип,да изкаже някакво мнение за началните ми „закачки“ с водата 🙂 Но аз си мисля,че тя регулира нещо в мен,което е било доста не както трябва и накрая ме прие 🙂

 59. Пропуснах нещо много интересно и очевидно.Имам куче повече от 4г.Преди водата оставяше зелени отлагания за 2-3 дни,а сега с тази вода за 15дни едвам се забелязват малки петънца.

 60. Здравейте Господине,
  Бих искала да Ви попитам дали устройството може да се монтира на входа на водната инсталация след водомерите за топла и студена вода?
  И на кой от водомерите е по-добре да се инсталира – на топлата или на студаната вода?
  Възхитена съм от работата Ви.
  С уважение – Б. Георгиева

 61. Здравейте,

  Да. Може, стига да има възможност.
  При монтаж само на студената или само на топлата тръба се обезсмисля.
  Ако искате да имате наистина променена вода, трябва да обработите и двете.

 62. Добър вечер Господине,
  Много благодаря за отговора Ви.
  Бих искала да Ви попитам какви са размерите на приспособлението, всъщност общата му дължина?

  С уважение – Б. Георгиева

 63. Здравейте г-н Апостолов,
  Получих тръбата,но незнам кое е вход и кое изход на тръбата.Входа
  го давате с коляно във вашите инструкции а моята няма коляно само единия край е по къс от другия.Монтирането е към душ с мека връзка.Моля да да ми кажете кое е вход на тръбата,по-късия или по-дъгия край.Моля да ме извините за невежеството.

 64. Не разбирам за какво коляно става въпрос.
  Вход е по-широката тръба. На нея има и стрелка за посоката и входа на водата.

 65. Здравейте, Филип!

  Преди няколко дни се запознах с дейността на Виктор Шаубергер, а преди много време бях гледал документален филм за дървените водни пътища в германските планини. Между другото освен дърва са транспортирали много и … каменна сол, добита в планините. Радвам се, че Вие сте намерил начин и други хора да се ползват от плодовете на неговия труд.Моля, да ми предложите цена и срокове( след 15 юни) за доставка на тръбите до гр.Ямбол.
  Поздрави!

 66. Николай Георгиев 05.06.2016. БЛАГОДАРЯ ФИЛИП!!! Ако ще го бъде този свят ще е благодарение на хора като теб,които не се интересуват от парите на чичо скруч а единстено и само как да са полезни за живота и хората.

 67. Не се сърдете, но не виждам какво да ви предлагам.
  Цената, на която мога да я изработя и изпратя съм я казал.
  Ако искате аз да ви направя тръба – просто пишете на мейла ми, който също го има. За срок – когато ми се отвори свободно време. Обикновено до около две седмици успявам да намеря такова, за да изработя от тръбите ми за някой, който е пожелал.

 68. Здравей Филипе, преди 3 години претърпях инцидент и си счупих гръбнака, няма да навлизам в подробности, само ще ти кажа това, че от бедрата надолу изпарявам страшно много вода и ми е трудно да я възтановявам тъй като често хвърлям електролитите. Постоянно купувам разни добавки магнезиеви бекомплексови и каквито още се сетиш, за да накарам водата да „остане“ с мен. Ефект има до момента в който не изляза в малко по-топло време или не направя малко по-продължително натоварване при рехабилитацията. Почвам да се потя като в сауна и буквално трябва да се движа много бавно или изобщо да не се движа няколко часа, иначе почвам да се схващам с всеки възможен мускул. Та въпроса ми е, ТВОРИШ ли още тези тръби и кога би имал възможност да ми изпратиш и на мен тоз твой дар?
  БЛАГОДАРЯ ти за вниманието и ПО-ЗДРАВИ!

 69. Здравейте,
  Ако тръбата се монтира преди бойлера, енергизираната и съхраняваща се в бойлера вода ще създава ли благоприятно поле наоколо?

 70. Здравейте, Филип ! Имам тръба направена от вас, преди време, сега е сложена на ново място. Имам хидрофор с вода от кладенец. Атмосферата му е 4, но банята ми се пада малко по-нависоко и пада до към 3. Въпросът ми е това достатъчно ли е да се получи ефекта на завихрянето ?

 71. Дори и при по-ниско налягане завихрянето е достатъчно добро 🙂

 72. Здравейте. Съвсем на скоро попаднах на статията за вашите тръби.Не знам дали е възможно, но бих искала да си поръчам и опитам. За типа слушалка. Само че ако е възможно за месец февруари.Тогава ще имам възможност да получа пратката лично. Ще се радвам ако ми отговорите. Благодаря.

 73. Съжалявам, но не съм изработвал тръби отдавна. Нямам време за това. Дал съм точния начин за направата им.

 74. А някой друг поел щафетата от вас……???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.