Родопските скални ниши

Тук можете да коментирате страницата ми за трапецовидните родопски скални ниши.

трапецовидни скални ниши

Линк към нея:

https://www.styleglassbg.com/skalnite_nishi/

Ново допълнение от октомври 2017

Този месец имаше два трапеца, създадени от преминаването първо на Венера на 08.10.17 , а след това и на Марс на 10.10.17.

Допълних страницата с графиките.

Днес 10.10.2015 допълних страницата от линка с данни от програмата Стелариум за преминаванията на планетите през точката при съзвездието Лъв, оформящи трапеца – врата на древните 🙂 Те ще бъдат в края на този месец – Марс, началото на следващия – Венера и началото на декември – Юпитер.

Надявам се при преминаванията им да успея да направя снимки и как изглежда това в действителност.

Ако се сетите в дадените дни да вдигнете глава и да погледнете звездното небе – ще разберете защо поддържам тази си теория.

А и да не сте съгласни с нея, небето винаги е много красиво, така че си заслужава вниманието ни 🙂

Sharing is caring!

6 мнения по „Родопските скални ниши

 1. Видях на мято нишите в Родопите.Очевидно са много древни,но за предназначението им може само да се гадае.Вашето предположение е интересно и може да се мисли по него.Когато снимахме нишите със светкавица,под ъгъл, се получи няколкократно отражение от вътрешните им странични стени и като че ли светлинният поток се усили и излъчи от дъното.Това ни наведе на мисълта,че те са може би някакви приемници или излъчватели на информация,работещи със звуков или светлинен сигнал.Различната височина и форма на нишата определя честотата на приемания сигнал.Разбира се това е само предположение.Поздрави.

 2. Подкрепям тази теория. Чувала съм най-различни предположения, но все нещо не се връзва. Относно астрономическите умения на предците ни, има много доказателства, колко точни са били в тази насока.

 3. Напълно подкрепям изследванията на автора. И за да стане картината още по-пълна публикувам моята хипотеза, която публикувах наскоро в моя профил във Фейсбук – Тъй като много мои приятели се интересуват и ме питат кой на лично съобщение, кой под някоя моя снимка или албум какво е предназначението на древните скални ниши ще изкажа моето мнение, така че да е видно в профила ми и повече хора, които се интересуват от нашата най-древна история да го прочетат. Искам да подчертая, че това е само мое виждане за тези много древни светилища. Знам, че са правени и се правят проучвания за да се разкрият тайните на една ранна праисторическа цивилизация, която е съществувала по нашите земи и да се развенчаят митовете насаждани с години, че Родопа планина е осеяна с тракийски светилища. Да, тракийските племена са потомци на тази древна цивилизация. Те са използвали тези уникални мегалитни съоръжения, но на по-късен исторически етап. Именно това ме кара да мисля, че значението и функциите на скалните ниши, както и на много други изсичания е било променяно през хилядолетията.
  Има различни хипотези за предназначението на скалните ниши. Някои учени предполагат, че са били места, където се е полагал праха на обикновените смъртни след изгаряне на тялото на умрелия, други смятат че са били указатели или своеобразни кодове към златни находища, трети са на мнение, че са свързани с древни ритуали за посвещение и младежи са ги издълбавали като доказателство за своята мъжественост.
  Но от моите безкрайни пътешествия из тези древни светилища, от това което видяха очите ми и почувства душата ми оставам с убеждението, че предназначението на тези сакрални места и естествено на нишите в тях са много по-значими и космополитни, а именно да улавят високо вибрационна енергия и да я разпространяват. В този смисъл нишите са резонатори, приематели и излъчватели на информация, която влиза в съзнанието и в душата на хората, но за жалост обременени от нисши емоции ние все още не сме в състояние да я разчетем. Така че може да се каже, че нишите са една своеобразна енергийна азбука, даряваща ни със знания. Или както веднъж поетично ги видях в едно мое стихотворение като „клавиши на космическо пиано“.
  Винаги когато се доближавам до тези ниши усещам прилив на енергия. Пъхал съм си главата в тях и съм изпитвал невероятната акустика, която имат. Моето обяснение за различията в издълбаната форма отвътре, както и за различната им големина отвън е, че тези „клавиши“ трябва да съответстват на различните звуци, думи, вибрации. Пещерите – утроби също са били използвани за заклинания на Творението. Представете си жреците, които са били посветените в тайните на Сътворението, как редят своите мантри и техните думи и звуци, които са Господни резонират и вибрират от пещерите – утроби и от трапецовидните ниши. Така небесната Любов се усилва многократно и те играят ролята на мегафони, като увеличават енергийната мощ на свещените думи.
  Нишите имат и друго макар и второстепенно значение – да указват мястото на древните родопски светилища. Изсичани са високо в скалите за да се виждат отдалече, когато хиляди древни поклонници са се стичали по тези места за да участват в религиозните и сакрални ритуали.

 4. В последните 2 броя на Списание 8 има публикувани статии за изследване на скалните ниши в Родопи планина, направено по два различни метода – 3D скенер и RemoteViewing. Вторият метод е приложен с цел да се установи предназначението на нишите. Резултатите силно ме впечатлиха и насочиха да се разтърся за повече информация. Благодаря за споделената от вас информация!

 5. Здравейте,Филип! Изключително интересна информация!
  Вие сте полезен ВИНАГИ!
  Благодаря отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.