Книгата ми : Човек – практическо ръководство

Моето виждане за принципите, които ръководят нашия свят 🙂

Линк към книгата ми – под тях.

Седемте принципа на „физическия“ свят

херметични принципи

Филип Апостолов

            Неслучайно на края на книгата си „Човек – практическо ръководство“ (когато я писах преди години) включих тези седем принципа.

И тогава можех да ги обясня много по-кратко и разбрано, но избрах да ги оставя така, както е прието да се показват и обясняват.

Днес вече знам, че всеки от тях повтаря едно и също нещо.

Така че спокойно мога да си позволя да напиша своето разбиране за всеки от тях и как той се отнася към животът, докато същността ни е свързана с тяло.

 

ПРИНЦИП НА МЕНТАЛНОСТТА

Това, което приемаме като физически свят напълно се подчинява на мисълта ни. …Можем да му влияем пълноценно, когато същността ни е подчинила мозъка на тялото, с което е свързана.

ПРИНЦИП НА СЪОТВЕТСТВИЕТО

Достатъчно е вникването и пълното осъзнаване на едно единствено нещо в целостта му.

…То е създадено, развива се и съществува по абсолютно същия начин като всичко останало около нас.

ПРИНЦИП НА ВИБРАЦИЯТА

От непроявената енергия – тази на която честотата е толкова висока, че я приемаме като неподвижност, до неимоверно забавена честота на вибрацията на „физическия“ свят – всичко е в постоянно движение.

…Същностите, които сме, се зараждат в най-бавните честоти, които са и с огромна амплитуда. Най-развитите същности работят на огромна честота и с минимална амплитуда.

ПРИНЦИП НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ

Всичко съществува благодарение на вибрацията. Затова двата срещуположни полюса на всичко, за което се сетим, не могат да съществуват по никакъв начин един без друг.

…Тук е огромната грешка на гурута, учители и добри хора. Неразбирайки двойнствената еднаквост и същност на съществуването не схващат, че увеличаването на добротата води до увеличаване на злото и обратното. Това не е битка. То е принцип на самото съществуване.

ПРИНЦИП НА РИТЪМА

Всеки процес и всичко случващо се във „физическия свят“ има собствен ритъм – честота.

…Целта на свързването на същностите ни с тела е да ускорим този ритъм. А той се променя по простичък начин. Взаимодействие с всичко около нас, вникване и осъзнаване на принципите на случването му, разбиране и поемане на пълна отговорност за промените, които правим.

ПРИНЦИП НА ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО

Всичко във „физическия свят“ „съществува“ заради вибрацията. Това обуславя последователност с начало и край на всичко съществуващо в него – предмет или процес. Това пък обуславя проявата на време в него.

…При ясно вникване и разбиране на първопричината за каквото и да било – промяната му става много лесна.

ПРИНЦИП НА РОДА

Камъкът не може да се превърне директно в растение. Растението не може да се превърне директно в животно. Всичко следва пътя, определен от честотата и амплитудата на вибрацията му. По това се различават отделните родове.

…Всяка същност започва осъществяването си, свързвайки се последователно с тела от физическия свят, започвайки от тези с най-ниска вибрация и най-голяма амплитуда. Изчерпвайки свързванията си с тела от този род, тази същност започва свързванията си с тела от следващия, по-висок род, който е с много по-висока честота на вибрациите си и много по-малка амплитуда.

* * *

Това представлява физическият ни свят и принципите, по които се случва всичко в него.

Филип Апостолов

* * * * * * *

Тъй като лично аз разглеждам книгата си и седемте принципа като нещо свързано – тази страница ще е и за двете. Писал съм книгата 2010 и я пуснах в началото на 2011 година. Сега (2018) това, което бих променил са единствено отделни думи, за да съм по-точен. Но ще я оставя така, както си е 🙂

Ако желаете да отговоря на въпроси, които не съм изяснил достатъчно ясно в книгата ми „Човек – практическо ръководство“ и в написаното от мен за седемте принципа на физическия ни свят – тук е мястото да го направите. Естествено, ако не сте съгласни с нещо в тях – пак тук е мястото да споделите това.

Това е написаното за принципите от мен в pdf формат

Седемте херметични принципа – Филип Апостолов

От този линк можете да изтеглите книгата в pdf и doc формати:

http://fenix.styleglassbg.com/

На този линк можете да я четете онлайн:

http://fenix.styleglassbg.com/man-manual.html

 

Sharing is caring!

Едно мнение по „Книгата ми : Човек – практическо ръководство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.