Човек

Статии и публикации в тази страница:

Новите „болести“; Можем ли да предчувстваме събитията?; Нивата на въглероден двуокис и напълняването; Данни (какво се отделя и какво става при изгарянето на горивата)

Новите „болести“

Последните двадесетина години все повече хора имат усещания и чувства, които са непонятни както за самите тях, така и за лекарите. С всяка изминала година броя на тези хора се увеличава.

Тези от тях, които решат да отидат на лекар и да отделят от времето си за изследвания съвсем се объркват, защото изследванията в огромното число от случаите не само, че не показват физически изменения и проблеми, а доказват, че всичко им е в нормата.

Тъй като лекарите не могат да признаят това, че не могат да намерят причина за тези чувства и проблеми, последните години си измислиха няколко диагнози, с които наричат всички тези проблеми. (Тези диагнози ще ги изброя малко по-надолу)

Искам да успокоя всички тези хора, че не са болни, а просто са станали много по-чувствителни към всички околни енергийни полета. Телата им реагират на тях, но тъй като до момента, в който не започне да се проявява новата чувствителност, в мозъка им няма неврон, отговарящ на тези нови чувства, то те се насочват към вече познати такива.

Как се проявяват новите усещания и чувства?

+ Започвам с тези, свързани със сърдечно съдовата система:

– Непрекъсната игра на кръвното налягане нагоре и надолу. За минути то се променя както над приетата норма, така и под нея, като промяната е в границите на до 30 единици в плюс и минус в зависимост от чувствителността на човека.
– Повишен пулс.
– Чувстване на пулса на най-невероятни места – в целия гръден кош, в гърлото, в главата, в ушите, в краката и ръцете и къде ли още не.
– Промяна в пулса – „задържане“ и „притупкване“ на сърцето.
– Моментни и продължаващи много силни усещания на тупкането в самото сърце.
– Болка в областта на сърцето.

+ Продължавам  с усещанията, свързани с психиката.

– Внезапно започващо и от нищо непровокирано чувство за опасност. Може да достигне нива до така наречената „паническа атака“.
– Загуба на чувства от физическото тяло. По друг начин казано – чувство за нереалност или откъсване от реалността. Това при по-неустойчива психика води отново до „паническа атака“.
– Чувство на умиране. Без да може да се обясни нищо повече.
– Чувство за припадане.

+ Усещания в тялото

– Омекване – тялото няма никаква сила. Може да се прояви както само в краката, така и в цялото тяло.
– Чувство на напрежение. В най-общия случай – от областта на стомаха и диафрагмата до горната част на носоглътката. При различни енергии, това чувство може да бъде усетено като по-малки места на напрежение на най-различни места, но винаги в описания регион.

+ Други физически проявени

– Недостиг на въздух – Нормално дишане с чувство, че въздуха не достига, но въпреки това сърцето не променя ритъма си до момента, в който човек не се уплаши от чувството.
– Много лесно „настиване“.
– Главоболие
– Болка в диафрагмата, далака или черния дроб.
– Болки в стави, мускули и кости.

За част от оплакванията допреди години беше много разпространена диагнозата „Депресия“. С времето тя отстъпи на „Маниакална депресия“, а след това и на „Паническа атака“.  Всяка от тях получаваше все повече подпрогнози, но общото беше, че лекарите могат само да намалят симптомите с лекарства, въздействащи върху връзката между невроните и намаляване на невромедиаторните естествени вещества в организма.

Тъй като в годините все повече хора се появяваха с едни и същи оплаквания, за които нямаше физическо обяснение се появиха и нови „диагнози“. Можете да ги разпознаете по разширението „дистония“ – сърдечна, дихателна, вегетативна и какви ли не още. Фибромиалгията също е от диагнозите на здрави хора с оплаквания от болки.

Най-модерна сега е диагнозата „Вегетативна дистония“. Тя се поставя винаги, когато няма физическо заболяване, но пациентите се оплакват от гореизброените симптоми.

Обяснението на всички тези чувства и усещания е съвсем тривиално.

По-възрастните все още си спомнят приетата за нормална „пролетна умора“ от времето преди 1990 година – отпадналост, главоболие и други подобни. И всичко това ставаше заради пренастройването на тялото към повишената енергия от слънчевото греене и другите промени, които са негово следствие.

Казано с други думи – Земята при своето движение около Слънцето получава различно количество енергия. От това се променя както природата, така и човека. Вегетативната ни нервна система е тази, която променя работата на органите в тялото ни така, че то да се адаптира към променените условия. Тя от своя страна се състои от симпатикова и парасимпатикова система, които действат върху органите в противоположни направления. (Примерно върху честотата на пулса едната действа в посока по-висока честота, а другата – в посока намаляване. От тяхната взаимна работа зависи честотата на сърцето във всеки един момент. Същото се отнася и за всеки друг орган в тялото ни.)

Какво става сега и защо тези два типа нервни системи разклащат така силно телата и чувствата ни?

Както Земята се върти около Слънцето ни, така и цялата ни слънчева система се върти около центъра на галактиката ни.

Това въртене е описано много добре и точно както в индийските веди, така и от маите. Именно то е и в основата на календара им. И с тази толкова обсъждана година – 2012 е означено не друго, а преминаването на слънчевата ни система в положение „Пролет“ спрямо нашата галактика – Млечния път.

Естествено нашите тела трябва да направят много по-сериозни промени, за да се адаптират към по-силните енергии, които действат сега заради позицията ни в галактиката.

Ами – това е.

Стресиращо за телата ни, но не до степен, че да не могат да се справят.

Давайте си колкото можете повече почивки, излизайте колкото може повече в Природата, не се страхувайте от това, което чувствате и усещате. А ако все пак сте толкова притеснени за здравето си – подложете се на каквито искате изследвания, докато не установите, че наистина физиологичните ви проблеми са толкова малко и толкова малки, че е очевадно, че това, което чувствате и усещате не е смъртоносно , а само настройка на организма към новите условия, в които се намираме заедно със Земята и слънчевата система.

Филип Апостолов

****************************************************************************

Можем ли да предчувстваме събитията?

Статията е от сайта megavselena.com

http://megavselena.com/mozhem-li-da-predchuvstvame-sybitiyata/

 

Случвало ли ви се е да си помислите за някого и в същото време същият този човек да се появи? Въз основа на опити, проведени от 26 изследователи и публикувани през 1978–2010 г. по всички страни по света, учените от Северозападния университет на САЩ са стигнали до заключението, че хората имат способността да предчувстват бъдещето дори без подсказване отвън.

„Мегавселена” вече писа за това, но сега ще се спрем по-подробно на въпросния феномен, така както го описва Epochtimes. Учените признават, че в много случаи нашето подсъзнание знае повече от активното ни съзнание. Например физиологичните фактори свидетелстват за това, че признаците, предшестващи емоционалната възбуда – такива като ускорен пулс или разширени зеници, се наблюдават дълго преди да усетим самата възбуда.

„Беше неясно може ли човек да предвижда важни бъдещи събития без външно подсказване – отбелязва ръководителят на изследването д-р Джулия Мосбридж от Северозападния университет в Чикаго. – Резултатите от нашите изследвания показват, че ако съсредоточим вниманието вътре в тялото си, ще успеем да уловим и разберем измененията, произтичащи няколко секунди преди самото събитие.”

Според Мосбридж някои наричат това явление предчувствие. Но тя и други изследователи не са сигурни, че хората наистина могат да предчувстват бъдещето. „Предпочитам да наричам това „необичайна предшестваща активност – пояснява тя. – Явлението се смята за необичайно от някои изследователи, ако то не може да се обясни с биологичните ни познания.”
Тялото реагира по свой начин

Когато нещо ни вълнува, дразни или предизвиква чувство на страх, страдат не само мислите ни, но и тялото, което е способно да реагира по определен начин. Кожата временно придобива повишена електрическа проводимост, засилва се сърцебиенето, разширяват се зениците и в съответствие с това реагира мозъкът. Така посредством наблюденията на физиологическите реакции може да се определи как един или друг дразнител влияе на емоциите ни.

В последните години някои изследователи са се занимавали с изучаването на физиологичните реакции на организма. Опитите са провеждани няколко секунди преди виждането или чуването на дразнителя и няколко секунди след това. Когато дразнителят бил забелязан или чут, реакцията на организма вече ставала по-отчетлива и ясна, но няколко секунди преди появата на дразнителя физиологичната система реагирала на него.

Изследванията, проведени и анализирани от Мосбридж и колегите й, били съсредоточени върху проверка на електрическата проводимост на кожата, промяната на пулса и разширяването на зениците и върху изучаване на мозъчната дейност с използване на енцефалография.
Реагираме на картината, преди компютърът да я покаже

В процеса на експеримент, проведен през 2005 година, д-р Едуин Мей пуснал на 50 доброволци звукови сигнали в определена последователност. След пауза компютърът пускал на участниците определен звук за 40 секунди, а в други случаи, избрани от компютъра на случаен принцип, след паузата не се възпроизвеждал никакъв звук.

Д-р Мей проверявал нивото на електропроводимост на кожата 3,5 секунди преди появата на звука или на тишината и в продължение на няколко секунди след това. Когато свършвала временната пауза, в момента на появата на звука, или обратно – в момента на неговото отсъствие, уредите фиксирали съществена разлика в емоционалната реакция, тоест в нивото на електрическата проводимост на кожата.

През 1996-2000 г. д-р Дин Радин провел серия от четири изследвания, в процеса на които в определена последователност показвал на участниците картини в продължение на 1-3 секунди след паузата. Част от показаните картини предизвиквали емоционална реакция, а друга част – не. Той проверил степента на проводимост на кожата секунда преди показването на картината и секунда след нейния край.

В четирите проведени изследвания взели участие 133 души. Уредите фиксирали по-силна емоционална реакция секунда преди показването на вълнуваща картина в сравнение с реакцията на отпускаща картина. В допълнение д-р Радин открил, че колкото по-голяма емоционална реакция предизвиква показаната картина, толкова по-висока е степента на кожната проводимост преди нейното показване. Макар че нито участникът в изследването, нито самият изследователи знаели каква картина ще покаже компютърът след секунда, кожата на участника в изследването реагирала в съответствие с картината, която идвала след няколко секунди.

През 2007 г. Ева Лобах от Амстердамския университет и д-р Радин провели изследване на работата на мозъка, в частност в участъка, отговарящ за зрението. Участникът в експеримента в следващия миг виждал проблясък светлина в продължение на четвърт секунда, или обратно – нямало такъв проблясък. В изследването взели участие 20 души, всеки от които преминал през определена последователност от кратки паузи, а след това компютърът или му показвал проблясък на светлина, или не.

В този случай с помощта на енцефалография била проверявана електрическата проводимост на кожата няколко секунди преди проблясъка и веднага след неговото показване (или непоказване).

Енцефалограмата показала, че участникът в изследването се намирал в голямо напрегнато очакване секунда преди проблясъка, отколкото в ситуациите, когато проблясък изобщо нямало. Интересно е да се отбележи, че това изследване, подобно на някои от проведените от Мосбридж и колегите й, показало, че подобна реакция е по-силна при жените. Преди дразнителят да започне да действа, реакцията на жените е много по-силна от тази на мъжете.
Обикновено явление, невидимо с невъоръжено око

Въз основа на 26-те проведени експеримента изследователите са направили извод, че това явление носи общ характер. Независимо че проявлението му е по-слабо в сравнение с емоционалната реакция на самия дразнител, изследователите твърдят, че това явление съществува и винаги се наблюдава в подобни обстоятелства.

„Свикнали сме с това, че причината винаги предшества следствието – отбелязват учените. – Прието е да се смята, че физиологичната реакция не може да се появи преди нейната причина, затова и не се провеждат подобни експерименти.” Но експертите твърдят, че това явление съществува.

Трябва да отбележим, че изследователите дори не се опитват да обяснят по какъв начин нашето подсъзнание знае предварително ще се появили ли дразнител, или не, но тези опити може да се повторят и да се получат същите резултати. А значи има надежда, че някога ще се намери обяснение на необикновеното явление.

„Причините на тези необичайни действия без съмнение са свързани с естествени физически процеси, а не със свръхестествени сили. Остава само да ги открием”, отбелязват изследователите.

**************************************************************************

Нивата на въглероден двуокис и напълняването

Екип учени от университета в Копенхаген анализирали хиляди датчани и установили, че за 22 години те са наддали с няколко килограма, независимо дали като цяло са слаби или пълни.
Учените също така събрали данни за теглото на 20 хил. животни – котки, кучета, мишки и маймуни, намиращи се в различни изследователски лаборатории в Европа, както и за няколкостотин плъха в градове и селски райони на САЩ.
Оказало се, че за периода на изследването от 2010 г. досега средното тегло на всички тези животни синхронно се е увеличавало.Малко вероятно е десетки хиляди екземпляри от осем различни вида да наддават едновременно килограми по свои собствени причини, смятат учените.
Според тях причината е във фактора околна среда и темпът на нарастване на CO2 в атмосферата е горе-долу пропорционален на напълняването.

Според стандартната теория пълните хора надебеляват, тъй като не се движат достатъчно. Според изследването обаче и тези, които имат по-крехка фигура, трупат постепенно килограми – както участниците в изследването по време на целия 22-годишен период в неговия фокус.

Известно е, че от концентрацията на СО2 във въздуха, който дишаме, зависи алкално-киселинният баланс на кръвта. Той влияе на производството на орексини в организма – т.нар. хормони на енергичността и апетита. Те отговарят за активността на метаболизма.

За да проверят хипотезата си, учените поставили шестима доброволци в специални климатични стаи, като някои от тях били изложени на повишени нива въглероден диоксид.
Седем часа по-късно разрешили на мъжете да хапнат колкото си искат, като се оказало, че поелите повече CO2 консумирали с 6% повече храна.

 *****************************************************************

Данни 

*** При изгарянето на един литър гориво средно се получават 2,5 кг СО2. ( Количествата не са грешка!  За да изгори ( точна дума – ОКИСЛИ ) 1 литър гориво се изразходва много по-голямо количество кислород ) За пълното изгаряне на 1 кг. бензин е необходим 14,7 кг. въздух

Тези данни са за автомобилите. Все пак с литър гориво можете да минете и 20 км.

За самолети среден клас, чийто двигатели изразходват  4 – 4,5 тона на час, тази цифра се променя драстично.

*** При изгарянето ( окислението ) на 1 кг самолетен керосин се произвеждат 3,5 кг СО2 

Сметката я оставям на вас!

А за ракетите, не само космическите, въобще не ми се и говори.

*** Какво още се произвежда при окислението ( изгарянето ) на въглеводородите ( горивата ) и как ни действа :

СО  –  Блокира пренасянето на кислород в кръвта.

 –  Крайно вреден за човешкото здраве. Когато попадне в белите дробове, се свърза с водата и образува киселина.

СН – Канцероген.

Sharing is caring!

5 мнения по „Човек

 1. Като чета материалите, които представяш в страницата си виждам събрани на куп много от търсенията ми през годините ,много отговори в съответствие с херметичните принципи и аксиоми
  нека да добавя нещо за теглото: То е свързано основно с тревогата , несигурността и сдържания гняв . Чувствата се образуват в резултат на контакта на мислите с тялото и промените в него отразяват нашият тип реакция и действие към вътрешни и външни дразнители ! та каквото е вътре това е и отвън ,ако на психическо ниво има тревога несигурност и гняв /агресия ,Тогава на физическо ниво има задръжка на лимфа складиране на масти и предпазване мастна обвивка от външния свят , и от изложеното от теб в същност учените косвено доказват, че агресията и несигурността на колективно ниво е повишена и то много ,а пък животните ,както и децата те са чисти души особено малките и те просто отразяват конфликта . Способни на истинско съпричастие и съ-страдание /от тях трябва да се учим / . Чисто биохимично обяснението е следното- нагласата бий или бягай /с повишен Адреналин/ е и с повече консумация на кислород от нагласата на мир и доволство /с повишен Ендорфин /и намалено горене по /малко разход на кислород/
  Пак се връщам в началото рядко стойностен и подреден сайт правиш желая ти мир и вдъхновение да продължиш просветяващата си мисия

 2. Поглед от необичаен ъгъл! Интересно и напълно вярно ( според мен )! Благодаря за включването и ще се радвам на нови мнения от тебе по която и да е от темите. На мен засега ми се изплъзва информация в реално време за промени, директно влияещи на настроението и физическото самочувствие на човека. Ако имаш някаква идея за такъв измерим параметър – ще е невероятно ценна информация за мен ( а и не само )

  Хубав ден!

 3. Премествам тук мнението на Владислав Иванов, тъй като считам, че мястото на написаното от него е това.
  Владислав Иванов:
  ето още една идея за това Какво се случва през 2012 год
  – Всъщност отговор на Най важния въпрос за всеки: – Кой съм всъщност реално Аз?
  На последък се чувства, че живеем в чудно и бързо променящо се време информацията, познанието ,вдъхновенията, новите визии постоянно и всекидневно са факт от живота ни.
  Та в тази насока ми се ще да споделя и моето мнение, какво прозрях , научих или просто предусещам, че се случва в тези преломни времена .Важно е да си отговорим на въпроса-
  Кои всъщност сме ние? Как и кое определя взаимоотношенията и начина ни на реакция и действие на вътрешни и външни дразнители и житейски ситуации ?
  Всъщност кое от нас реагира и колко адекватно е то на реалната ситуация?
  За да опишем себе си имаме сбор от мисли събрани в паметта, осъзнати или не- всички те са от миналото .Така се описваме като име, пол, произход, народност с хубаво минало или не, с различни опитности от това което сме преживяли и складирали но не и изхвърлили в подсъзнанието /като един архив / ,именно този сбор от запаметени мисли и емоциите свързани с тях ни определят светогледа а също и начина на реакция и действие – тоест всичко което правим -не правим , мислим – немислим,също и взаиотношенията със себе си или с другите. Излиза че винаги реагираме с миналото а не с настоящето ,което е тук и сега където е новаторството- връзката с духа .
  И така,
  Предлагам ви един мисловен експеримент- за миг да се опитаме да забравим своето минало
  /както казва дон Хуан учителя на Карлос Кастанеда –жизнено важно е по пътя на знанието да нямаш Лична легенда /
  да погледнем случващото се, каквото и да е то не от позицията ни в семейство, общество пол,възраст ,професия . А така както би го гледало едно малко дете .Какво става обикновено?: Ставаме любопитни ,радостни ,вдъхновени ,смели, любящи, услужливи, добри .Нямаме негативния опит предаден ни от другите .Не сме събрали още пагубните мисли в гардероба.
  Известно е, че при някой пациенти под хипноза или след инцидент свързан с пълна Амнезия се променя характера на хроничните им болести примерно изчезват кръвно или диабет, късогледство, обменни заболявания, депресии, алергии и др. След като индивида незне кой е, не реагира свръхценно към нещата, както преди е реагирал –променя се начина на реакция и действие .Тоест за да реагираме ли да се опишем трябва да имаме минало ,което ни дава позиция/идентичност/ .То не е наше а ни е вменено от околните с които сме обменяли информация и опит още от първия си миг на тази Земя . Така стария мироглед се само възпроизвежда . Всички знаем какъв е той /всичко друго но не и божествен /!
  За да подържаме личната си история и идентичноста си ни е необходима памет ,за да имаме памет ние нужно магнитното поле на Земята /вече от науката и човешкия опит знаем,че Астронавтите без гравитация бързо губят памет и стават дизориентирани, агресивни и тн. Така че им е необходимо да им създават изкуствено такава /
  сами виждаме какво става с магнитното поле на нашата мила планета Земя .? Намалява и то драстично и докъде? Защо И е нужно ? Какъв е смисъла ? Нищо не става Случайно !
  Какво би станало ако се създадът условия масово да забравим миналото си и илюзиите в които вярваме /че са илюзии го споменават всички религиозни течения/
  И най вече какво би останало в нашето подсъзнание и съзнание когато то няма опитност и памет и я няма и в околните –дали не би останало само това което е неразрушимо –нашата Божествена същност –нали сме създадени по Негов образ и подобие ! Нашата реална Идентичност . Нали не вярвате че ни е създал болнави, смъртни, объркани. Това го прави Егото на което ни научават околните малко след раждането си и леко по-леко губим представа за истинската си Идентичност.От тук на татък е ясно всеки го е изживял! Поради глобалноста и повсемесноста на случващото се /липсата на спомени /, вече и околните съзнания биха станали такива. Няма как и от кого да приемем отново някоя превратна пагубна идея и да почнем по старому.
  На принципа Каквото е от вътре Такова е от вън /Втория Херметичен принцип / Тогава вече спокойно можем да предположим Как и Какъв и в Кое измерение ще изглежда нашия свят? И тъй като творението е винаги свързано с твореца си, при липса на съзнание за създаненото от нас /човешката решетка от съзнания на земята /то нещата които сме създали и сме техни творци ,сами ще се разпаднат и изчезнат до съставните им елементи заедно със загубата на спомена за тях в колективното ни съзнание .За нула време Земята ще се само- почисти от илюзиите и всичко сътворено от греховното ни /болно / разделено от бога съзнание /в този период от човешката ни история и еволюция .
  Е това е за сега имам още какво да кажа но всеки ден излизат нови неща и ситуацията се избистря .
  Желая Ви много мир и любов !
  Владислав Иванов

 4. Мнение на Радостина към написаното от Владислав Иванов:
  “И най вече какво би останало в нашето подсъзнание и съзнание когато то няма опитност и памет и я няма и в околните –дали не би останало само това което е неразрушимо –нашата Божествена същност –нали сме създадени по Негов образ и подобие ! Нашата реална Идентичност .” Така е!Чудесно разсъждение! Желая ти успех! <3 🙂

 5. Моля тези, които взимат отношение по написаното от Владислав Иванов да го направят в неговия блог.
  Ето линк към сайта му:
  http://holistika.free.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.